Login | Register
 
Email RSS Feed Twitter Facebook YouTube

AVID – WORKFLOW DSLR

AVID – WORKFLOW DSLR

De afgelopen periode heb ik allerlei verschillende workflows geprobeerd om met (H)DSLR materiaal in de Avid te werken. De onderstaande workflow geeft de beste resultaten en zorgt tevens voor de snelste manier van werken. Let wel: Deze workflow werkt alleen met Avid Media Composer 5 en hoger omdat in deze versies de AMA functie is geïmplementeerd. Bij oudere versie van Avid zullen de files op de ‘ouderwetse’ manier geïmporteerd moeten worden.

Bij het aanmaken van een nieuw Avid project moeten de project instellingen zijn zoals te zien in de bovenstaande afbeelding. Dus 1080p/25 (Progressive) en RGB 709, je kan natuurlijk ook met 24 frames werken als dat de voorkeur heeft.

Als je de format setting controleert dan zie je dat er inderdaad met 1080p/25 en RGB 709 gewerkt zal worden.


Je kan op dit moment meteen de instellingen voor de media creation goed instellen. Zorg hier voor de juiste video resolutie, afhankelijk van de kracht van het systeem waarmee je werkt kan je op hogere resoluties werken. Bij mijn systeem werkt de resolutie DNxHD120 prima, hogere resoluties klinken op het eerste gezicht aantrekkelijker maar het kan dan zo zijn dat tijdlijnen niet meer goed afgespeeld kunnen worden. Stel de te gebruiken resolutie in voor ALLE media dus voor Titles, Mixdowns, Render etc. Vreemd genoeg blijkt de knop Apply to All niet goed te werken. Je kan deze knop indrukken en dan verwachten dat de instellingen voor alle media met één druk op de knop gelijkwaardig zijn ingesteld. Dit blijkt echter niet goed te werken. Dus voor de zekerheid stel je de resolutie voor alle media handmatig in.

Avid biedt vanaf versie 5 de mogelijkheid om met de AMA functie te werken. Als je met deze functie werkt kan de tijdrovende klus van file importeren overgeslagen worden en kan je vanuit Avid rechtstreeks verwijzen naar files of een directory waarop files staan. De tijdswinst die je daarmee boekt is aanzienlijk, reken op ruim 50% tijdswinst tijdens het opstarten van een project!Controleer de AMA instellingen, in de basis zullen deze standaard goed ingesteld worden. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur kunnen de instellingen aangepast worden. De eerste instellingen binnen Avid zijn nu aangemaakt.

Download van het internet het gratis programma MPEG Streamclip, er zijn ook andere programma’s beschikbaar die gebruikt kunnen worden. Maar MPEG Streamclip werkt veruit het snelste. Elders op deze website staat een snelheidstest klik hier als je deze test wil bekijken.


De inhoud van het vervolg van dit artikel is verkrijgbaar in de vorm van een iBook dat besteld kan worden in de online winkel van HDSLR35.

Enter password to unlock.
This content is for subscribers only.