Login | Register
 
Email RSS Feed Twitter Facebook YouTube

DIARY – 700.000 VIEWS

DIARY – 700.000 VIEWS


9 juni 2011, 700.00 views

Soms zijn er zaken die je gewoon op je website moet vermelden omdat je er ontzettend trots op bent. En hier heb je er een:

Ongeveer 1,5 maand geleden ben ik volledig in eigen beheer begonnen met de productie van een vier-delige serie over de Nederlandse UFC vechter Stefan Struve. Nu komen vechtsporten geregeld negatief in het nieuws en dus is dit ook een serie geweest die ik niet uitgebreid op deze website heb behandeld. Stom eigenlijk vooral ook omdat het een project is dat ik moet vermelden omdat ik mijzelf anders te kort doe. Zoals vermeld heb ik de gehele serie eigenlijk als one-man band gemaakt, ik heb hulp gehad van mijn broer de de audio-recorder heeft gehanteerd en mij vooral ook op het productionele vlak heeft bijgestaan. Maar zaken zoals regie, script, camera, interviews en montage waren geheel in handen van mij. Niet gesteund door een groot team zoals je dat binnen de televisie-wereld tegen kan komen maar gesteund door een grote dosis passie voor mijn vak als filmmaker. De originele film is ondertussen verhuist naar een ander YouTube kanaal en dus zijn helaas alle ‘view gegevens’ verloren gegaan.

Eigenlijk heb ik de clou van het hele verhaal al in de titel prijsgegeven. Ik heb de film via een eigen YouTube kanaal verspreid en daar kon ik aan de hand van de statistieken zien dat de serie ruim 40.000 keer is bekeken. De serie is echter direct overgenomen door een online Amerikaans TV-kanaal en is ook via hun eigen servers verspreid.

Gisteren ontving ik een mail met de ‘kijkcijfers’ en moest een aantal keer met mijn ogen knipperen en heb vervolgens trots als en pauw direct aan aantal vrienden gebeld… 661.000 views!!! Als ik daarbij de YouTube views optel kom ik op ruim 700.000 views. Nu zijn dat getallen waar ik mij nooit een echte voorstelling bij kan maken en dus probeer ik het voor mijzelf altijd visueel te maken aan de hand van een gevuld voetbal stadion. Een volgepakt Amsterdam Arena biedt plaats aan ongeveer 53.000 bezoekers dat komt dus bij lange na niet in de buurt van 700.000. Vervolgens ben ik de inwonersaantallen van een aantal gemeentes en steden gaan bekijken: Utrecht 640.000 inwoners, de gemeente Almere 191.000 inwoners…

Als ik die gegevens bekijk kan ik mij een beetje een voorstelling maken, 700.000 views voor een serie die ik feitelijk helemaal alleen heb gemaakt: IK BEN ER ONTZETTEND TROTS OP!