Login | Register
 
Email RSS Feed Twitter Facebook YouTube

EASTERN DOCKS 2012

EASTERN DOCKS 2012

IN VERBAND MET DE AANKOMENDE IBC BEURS ZAL ER EENS SPECIALE IBC MEETING GEORGANISEERD WORDEN.

Dit is een vooraankondiging van de Eastern Docks DSLR meet-up (Amsterdam) een meeting voor DSLR filmers.
Inschrijving gesloten meeting heeft plaats gevonden

De meeting zal naast de nodige gezelligheid ook een uitdaging gaan bieden. De dag zal beginnen met een korte workshop en een briefing, vervolgens zullen de deelnemers de straat op gaan om een verhaal te halen. De Oostelijke Eilanden is een voormalig haven gebied van Amsterdam. Een gebied met een leuke historie, nadat het gebied de functie van drukke haven had verloren verpauperde de omgeving en werd het bewoond door stads-nomaden, krakers en junks. Tegenwoordig is er een complete nieuwbouw wijk herrezen. Op veel plaatsen is de herinnering aan het verleden nog terug te vinden, oude pakhuizen die een nieuwe bestemming hebben gekregen, hijskranen, stukken spoor en bewoners die een verhaal kunnen vertellen.

En juist in dit alles zal de uitdaging gaan liggen, of je opzoek gaat naar het trieste verhaal van jantje die tijdens de tweede wereld oorlog op 12 jarige leeftijd is doodgeschoten omdat hij stukken hout voor de kachel aan het zoeken was. Of het verhaal van oud krakers die nu in prachtig gerestaureerde pakhuizen wonen, Yuppen die de wijk in de ochtend ontvluchten om naar een succesvol ICT bedrijf te gaan of gewoon de mooie sfeer in het gebied.

De plannen voor de meeting zijn nog pril en alle input en feedback is welkom. Er zijn plannen om een gerenommeerde reportage fotograaf , een buurtgids en een filmmaker te benaderen om de meeting te begeleiden. De dag zal natuurlijk worden afgesloten met een hapje en een drankje in een van de cafe’s in de omgeving