Login | Register
 
Email RSS Feed Twitter Facebook YouTube

FIGHTCLUB CHALLENGE

FIGHTCLUB CHALLENGE

Gratis workshop voor de bezoekers van deze website

The Fight Club Challenge – 29 oktober – Amsterdam – 18:00-24:00

INSCHRIJVING GESLOTEN, WORKSHOP HEEFT PLAATSGEVONDEN

Voor de mannen in de ring wacht de uitdaging in een stevige kickbox partij, voor de deelnemers aan de Fight Club Challenge workshop wacht een bijna even grote uitdaging. De workshop zal worden gegeven tijdens een kickbox gala en de deelnemers krijgen een passe-partout waarmee men toegang krijgt tot alle gebieden. Dus men komt in de kleedkamers maar staat ook letterlijk onder de touwen van de ring.

De uitdaging voor de deelnemers aan de workshop zal liggen in het werken met moeilijke licht omstandigheden (bestaand licht) het werken onder hectische omstandigheden en het leren interviewen. Zo zal er vrijwel de gehele avond met volledig open diafragma gewerkt moeten worden dus ook zaken zoals accuraat scherpstellen komen aan bod. Tijdens deze workshop zal je de druk ervaren die bijvoorbeeld nieuws-ploegen hebben tijdens het draaien van een item. De deelnemers zullen worden gekoppeld aan 1 vechter die zij gedurende de avond zullen volgen.

– Interview techniek
– Werken met beperkte DOF
– High ISO shoot
– Reportage
– Verslaggeving
– Redactionele voorbereiding
– Improvisatie

Locatie: The Sand, Amsterdam

Voorlopige schema van de avond:
17:00-17:15 ontvangst & kennismaking
17:15-19:00 workshop
20:00-22:00 Challenge 1
22:00-24:00 Challenge 2
24:00-00:30 korte evaluatie

INSCHRIJVING GESLOTEN, MAXIMAAL AANTAL DEELNEMERS BEREIKT

Details:

De basis voor de workshop zal een acht-mans kickbox toernooi zijn. Elke deelnemer zal gekoppeld worden aan een van de vechters. Als er meer dan acht deelnemers aan de workshop zijn zullen de overige deelnemers aan andere vechters gekoppeld worden (deze doen niet mee aan het toernooi).

In de toernooi vorm zijn in de eerste ronde acht vechters actief na de eerste ronde blijven de vier winnaars over, na deze halve finale blijven er nog twee vechters over die in de finale actief zullen zijn. Dat betekend in principe dat sommige deelnemers aan de workshop na de eerste ronde klaar zijn met de opnames. Maar dat lossen wij natuurlijk op de deelnemers die gekoppeld waren aan de verliezende vechter zullen vanaf dat moment B-roll gaan opnemen voor de deelnemer die de winnende vechter aan het volgen is. Dus tijdens de halve finale worden alle vechters gevolgd door twee camera’s. Het is duidelijk dat het niet de bedoeling is dat de boel in een complete chaos veranderd, dus de deelnemers die de A-roll schiet heeft nu ook de functie van regisseur en zal de B-roll duidelijke aanwijzingen moeten geven.

Tijdens de finale worden beide vechters gevolgd door vier camera’s, het is duidelijk dat je daarmee heel veel mogelijkheden hebt. Wel geteld zijn er dus acht camera’s beschikbaar tijdens de finale, en dat is nog exclusief de extra deelnemers die wij hebben.

Nogmaals voorkom chaos, vooral ook in de kleedkamers, stel je discreet op. De kleedkamers zijn niet al te groot en je kan echt niet met twee man om een persoon heen gaan draaien. Zorg dus voor een goede organisatie, hiervoor zijn wij allen verantwoordelijk.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat elke deelnemer voldoende materiaal beschikbaar heeft om een compleet item in elkaar te zetten. Om het allemaal lastiger te maken mag elke deelnemer slechts gebruik maken van 16G aan kaartjes. Dus je zal alle opnames binnen deze limiet moeten maken. De keuze hiervoor wordt niet voor niets gemaakt. Als editor heb ik meer dan eens vloekend in de montage gezeten omdat onzekere regisseurs met vijf banden thuis kwamen voor een item met een lengte van drie minuten. Wees dus heel selectief tijdens het draaien, bepaal goed wat je in beeld brengt en hoe je het in beeld brengt. Vals spelen kan altijd want ik ga niet als een schoolmeester de kaartjes tellen, het is echter voor jezelf een leuke uitdaging om je aan de limiet te houden.

Belangrijk het is GEEN wedstrijd, het gaat er niet om wie uiteindelijk de mooiste of de beste film maakt. Iedereen werkt lekker op zijn of haar eigen niveau en we helpen elkaar!